Happy exit bedrijf

Hoe zorgt u voor een happy exit?

Het aantal bedrijven is in 2018 sterk gegroeid als we van de cijfers van Kamer van Koophandel uit mogen gaan. Maar hoeveel bedrijven gaan het daadwerkelijk ‘halen’? U als ondernemer heeft de meeste obstakels al overwonnen, waardoor u nu de vruchten kan plukken. Maar hoe lang wilt u hier de vruchten van plukken? Is het niet tijd voor een happy exit?

Wat is een happy exit

De term ‘Happy exit’ wordt al jarenlang gebruikt in de zakelijke wereld en staat voor de verkoop van een organisatie en het gevoel wat hier aan overgehouden wordt. Hetgeen waar ondernemers jarenlang voor hebben gezwoegd, moet wel in goede handen terecht komen. Veel ondernemers die hun organisatie willen verkopen, kiezen er daarom voor om met een bedrijfsovername adviseur (https://www.eelcosmit.nl/bedrijfsovername-adviseur/)samen te werken. Deze adviseurs hebben vaak al jarenlange ervaring en weten wat er bij de verkoop van een organisatie komt kijken.

Waarom een bedrijfsovername adviseur?

Zoals hierboven vermeld hebben deze adviseurs vele jaren ervaring opgedaan en hebben al vele succesvolle transacties afgerond. Zij helpen u als ondernemer met het bepalen van de waarde van uw organisatie. Dit is niet alleen de waarde van uw organisatie, maar ook van de distributiekanalen, personeel en uitingen. Formules zoals (aantal) x de jaarlijkse omzet zullen niet de daadwerkelijke waarde van uw organisatie laten zien.

Bekijk de waarde voor de potentiële koper en bepaal vanuit dat oogpunt de waarde van uw organisatie. Kan de koper hiermee marktleider worden? Kan de koper hiermee aanzienlijk meer produceren? Deze inzichten zijn belangrijk.

Een happy exit realiseren

Zodra de transactie is voltooid, bent u niet langer de eigenaar van de organisatie waar u jarenlang in heeft geïnvesteerd. Van tevoren is het dus belangrijk dat u bepaald wat uw nieuwe doelen zijn in het leven. Vaak komen ondernemers na een transactie in een figuurlijke put terecht omdat zij geen doelen meer hebben om naartoe te werken. Zorg dat uw ontwikkeling ook na de verkoop van uw organisatie in een stijgende lijn blijft. Op deze manier is een happy exit pas echt te realiseren.

Berichten gemaakt 17

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven