Black Friday sale

Voorbereiden op Black Friday? Lees deze 3 tips!

Het lijkt nog zo ver weg, maar Black Friday is maar zo’n 90 dagen van ons verwijderd. En dat betekent dat het tijd is om je als consument voor te bereiden op de Black Friday sale. Wij leggen je namelijk uit hoe je zowel online als in de winkels de beste deals kan scoren en hoe je niet bedrogen wordt door prijsstijgingen en stunts. Dus wil jij je goed voorbereiden op de kortingen die eraan komen? Scroll dan nog even verder!

Black Friday: wat is het?

Black Friday is de dag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving waarbij winkels hun producten met korting aanbieden zodat ze aan het eind van het jaar zwarte cijfers kunnen schrijven. Deze koopjesdag werd oorspronkelijk alleen in Amerika gevierd, maar dankzij de komst van social media zoals Facebook en Instagram is deze traditie ook naar Europa overgewaaid. Vanaf 2015 doet Nederland echt mee wat betreft Black Friday en kan je genieten van de beste Wehkamp, Coolblue en Mediamarkt Black Friday deals. Natuurlijk doen er nog veel meer winkels mee, dit is slechts een kleine greep van de deelnemende winkels.

Tips: Black Friday deals scoren

Nu je weet wat Black Friday inhoudt, ben je ook vast benieuwd hoe jij dit jaar de beste deals kan scoren. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

1. Wat wil je écht hebben?

Tijdens Black Friday lijken we ineens van alles nodig te hebben (of krijgen we gewoon last van koopdrang). Laat je niet verleiden door deals die je eigenlijk niet nodig hebt. Maak van tevoren een lijstje met items die je écht wil bemachtigen tijdens Black Friday. Wijk daar ook niet vanaf. Het lijkt alsof je veel geld bespaard met die deals, maar uiteindelijk sta je toch geld uit te geven bij de kassa. Dus of je er nou echt geld mee bespaard?..

2. Zo laat beginnen de deals

Als je online gaat shoppen, raden we je aan om rond middernacht al klaar te zitten. Bij de meeste webshops begint Black Friday al op 00:01u op vrijdagochtend. En als jij een populair product wil scoren, is het echt aan te raden om er vroeg bij te zijn. Zo weet je zeker dat je niet misgrijpt. Voor de winkels is het een ander verhaal. Daar beginnen de deals pas zodra de winkel open gaat. Veel winkels hanteren wel aangepaste openingstijden, dus let daar goed op!

3. Kijk hoeveel korting je écht krijgt

Coolblue is een aantal jaar geleden op de vingers getikt. Zij verkochten namelijk een stofzuiger die normaal €179 kost. Vlak voor Black Friday kostte deze stofzuiger ineens €219. Tijdens Black Friday werd de stofzuiger afgeprijsd van €219 naar €159. Voor de consumenten leek het een goede deal, want hiermee bespaarden ze maar liefst €60! Maar was dat wel echt zo? Door de prijsstijging vlak voor Black Friday (wat officieel niet mag), leek de korting groter dan het uiteindelijk was. Mensen bespaarden maar €20.. Wil je niet in de val lopen? Kijk dan een maand van tevoren hoeveel een product bij verschillende aanbieders kost, zodat je niet in de val trapt.

Berichten gemaakt 17

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven