master volgen

Aantal aanmeldingen wetenschappelijk onderwijs opnieuw gestegen

Steeds meer mensen kiezen voor een master, ofwel wetenschappelijk onderwijs. In 2018 waren er meer dan 2.100 studenten die zich hebben aangemeld voor een master. De kans op een baan wordt hiermee vaak vergroot en ook ontwikkelen studenten hun kennis binnen een bepaald vakgebied. Een afgeronde master is een prachtige toevoeging op het cv.

Pre-master volgen

Veel hbo-studenten willen hun kennis binnen een bepaald vakgebied verder ontwikkelen. Omdat zij echter niet doorstromen vanuit een universiteit, is het voor hbo-studenten noodzakelijk een pre-master te volgen. Hiermee worden ze klaargestoomd en voorbereid op het niveau wat hen in de volgende twee jaren van de master te wachten staat. Een pre-master duurt gemiddeld een jaar.

Een master volgen

Communicatiewetenschappen, psychologie, marketing management.. Er zijn honderden masters waar studenten zich voor kunnen aanmelden. Een master duurt gemiddeld twee jaar tijd. Deze periode sluit je af met een onderzoek, wat ook wel bekend staat als een proefschrift. Hierbij wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan die aansluit bij de master. Om deze periode af te sluiten, kiezen veel studenten voor een proefschrift drukken om hun harde werk jarenlang mooi te houden.

Zonder master geen werk?

Veel studenten zijn bang dat zij geen baan kunnen krijgen wanneer zij geen master hebben gevolgd. Het cv van iemand die een master heeft gevolgd, ziet er vaak beter uit dan iemand die geen master heeft gevolgd. Echter, het draait ook vaak om werkervaring. Heeft de student die een master heeft gevolgd nog geen werkervaring, maar jij wel? Dan maak juist jij weer een betere indruk, waardoor de kans op een baan voor jou hoger ligt. Geen master betekent niet direct ‘geen baan’.

Werkervaring opdoen én een master volgen? Het is ook mogelijk om een master in deeltijd te volgen. Hierbij volg je een master in het weekend of in de avonduren. Het is pittig om te combineren met werk, maar het is niet onmogelijk. Tevens laat je dan echt doorzettingsvermogen zien, wat weer voor een goede eerste indruk kan zorgen bij een sollicitatiegesprek. Ga ervoor!

 

Berichten gemaakt 17

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven