scooter op rijbaan scooters

Scooters verplicht op rijbaan in Amsterdam

Tot op heden mochten scooterrijders in Amsterdam op het fietspad rijden. Daarom was het ook niet verplicht om een helm te dragen. Vanaf 8 april 2019 zal daar echter verandering in komen. Vanaf deze datum moeten scooterrijders verplicht op de rijbaan rijden. Lees hier wat dit voor gevolgen heeft voor de scooterrijders in Amsterdam.

Scooters op de rijbaan

In Amsterdam, waar de fietspaden vaak smal zijn, is de verkeersveiligheid in de afgelopen jaren niet verbeterd. Daarom neemt de gemeente strenge maatregelen om zo de veiligheid van zowel scooterrijders als fietsers te verbeteren. Snorfietsers mogen niet meer op het fietspad rijden, om zo meer ruimte te bieden aan fietsers. De bestuurders van scooters mogen vanaf 8 april 2019 gebruik maken van de rijbaan.

Doordat scooterrijders vanaf april op de rijbaan moeten rijden, is de bestuurder verplicht om een scooter helm te dragen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de veiligheid. Met de scooter op het fietspad rijden is in Amsterdam dus verboden, mits er voldoende ruimte is op de rijbaan. De bromfietspaden zijn nog wel toegankelijk voor scooterrijders. Ook in drukke straten is het voor bestuurders van scooters toegestaan de fietspaden te gebruiken.

Nieuw verkeersteken voor snorfietsers

We begrijpen dat je misschien niet direct weet waar je wel en niet op de rijbaan moet rijden. Daarom is er een nieuw symbool voor de snorfiets ontworpen. Het symbool zal te zien zijn op verkeersborden en wegmarkeringen. De eerste twee maanden, april en mei 2019, worden er verkeersregelaars ingezet om je de juiste weg te wijzen. Na de twee maanden kan men de wegen voor snorfietsers herkennen aan de verkeersborden en markeringen.

Berichten gemaakt 17

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven